Menu

De eigen groentetuin binnen en buiten

De zon brandt iedere dag. Hier in het koude Nederland kunnen we ‘m helaas niet elke dag zien vanwege wolken. Maar dat neemt niet weg dat de zon er zeker is, en licht geeft voor zowel ons als de wereld om ons heen om te groeien. Jazeker, alles wat leeft heeft in principe zonlicht nodig, met uitzondering van dat wat ondergronds leeft of op de diepste dieptes van de oceaan. Planten daarentegen zijn enkel in staat te leven waar de zon schijnt. De zon is namelijk nodig voor fotosynthese, het proces waarbij suikers worden omgezet in zuurstof en daarbij de planten leven geeft. Het is een complex proces, maar onmisbaar, omdat er zonder fotosynthese simpelweg geen plantenleven mogelijk is.

Je eigen groentetuin in huis

Sommige mensen beginnen klein, anderen zijn inmiddels gevorderd en zetten graag het grote en zware geschut in. Ik heb het hier uiteraard over planten kweken, wat bevorderd kan worden door een juiste kweeklamp te kopen. Voor wie al gevorderd is op het gebied van planten kweken gelden natuurlijk hele andere regels dan voor degenen die er pas net mee beginnen. Voor hen die het al een poosje doen is het wat gemakkelijker om vaak al meer planten te verzorgen en meer aandacht te besteden aan veel uiteenlopende soorten. Dit brengt echter wel een heel nieuwe vorm van uitdaging met zich mee, namelijk in de vorm van individuele verzorging. Daarnaast hebben meer planten ook meer licht nodig, dus let daar op wanneer je kweekverlichting uitkiest.

kweekverlichting + HPS kweeklampen

Veel licht

Zoals we allemaal weten hebben planten licht nodig om actief te kunnen leven. Het is een behoorlijk feitelijk gegeven dat je niet zomaar kunt ontzien wanneer je professioneel of als hobby planten wilt gaan kweken. Wat kan je er dan bij helpen? Je kunt natuurlijk de juiste lampen al direct aanschaffen, wat kweeklampen HPS zijn. HPS lampen zijn directe, snelle en warme lampen die perfect zijn voor het afbloeien. Het zijn hoge druk natrium lampen en een kweeklamp kopen als deze kan voor een goede prijs. Ideaal voor de plantenkweker die niet al te veel geld te besteden heeft of wilt hebben, en daar mag men natuurlijk ook best wel eens rekening mee houden.

De juiste zorg

Led lampen bieden precies de zorg die je plant nodig heeft. Kweeklampen hps zijn daarnaast ook nog eens makkelijk te plaatsen en je hoeft je geen zorgen te maken dat ze per ongeluk breken of snel stuk gaan; ze zijn namelijk ook nog eens ongelooflijk sterk. Led lampen zijn de meest gebruikte kweeklampen en dat mag ook best ergens voor staan. Namelijk dat het een goede keuze is, zelfs nu ze al zo lang in gebruik zijn. Een kweeklamp kopen kan nogal wat vragen teweeg brengen, maar een led lamp is de beste keus. Jouw plant heeft daar ongetwijfeld profijt bij.