Menu

Planten groeien het beste met kunstmatig licht

Planten komen in allerlei soorten en maten. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is een maatje plant voor op de planeet. De miljarden jaren aan evolutie hebben heel wat teweeg gebracht op deze planeet en je zou denken dat het in de loop der jaren wel een keertje afgelopen was met het ontdekken van nieuwe soorten. Niets is eigenlijk minder waar. Vrijwel wekelijks worden er nog nieuwe plantensoorten ontdekt en dat wil heel wat zeggen. Onze aarde is rijk van natuurlijk schoon en de gemiddelde plantenkweker is zich hier uiteraard maar al te bewust van. Het is een heel proces, je planten mooi te krijgen en daarnaast ook nog eens goed voor ze kunnen zorgen. Niet iedereen zou dat kunnen, zelfs niet voor de allerkleinste.

Voor kleine en grote planten

Maar de allerkleinste verdienen natuurlijk ook de nodige aandacht wanneer je een kweeklamp kopen gaat. Het is niet elke dag dat je iemand bezig ziet zijn met kleine plantjes. Maar wat hebben deze kleine plantjes dan zoal nodig aan verzorging? Het is niet zo gemakkelijk als je zou denken. Als er iets is dat elke plant nodig heeft, dan is het licht en water. Water is in principe gemakkelijk toe te brengen, het is een kwestie van gieten. Licht is daarentegen een wat lastiger proces omdat iedere plant weer een andere lichtintensiteit nodig heeft. Het is dus absoluut niet zo dat elke plant even goed groeit wanneer je dezelfde kweeklamp kopen zal.

kweeklampen

De juiste lampen aanschaffen

De zorg voor planten vraagt uiteraard om aandacht voor het detail. Geen enkele plant is hetzelfde en daarnaast kunnen planten ook zeer gevoelig zijn voor wat er allemaal in de omgeving gebeurt. Om ervoor te zorgen dat een plant zo goed mogelijk wordt verzorgd is het belangrijk dat je jezelf eerst goed inleest alvorens je een kweeklamp gaat kopen. Weet daarom ook goed wat het allemaal betekent wanneer je ervoor kiest om een plantenkweker te worden. Het kan je behoorlijk wat moeite en problemen besparen als je eenmaal weet wat je moet doen en bovenal hoé je het moet doen. Lang niet iedereen denkt daarbij na wanneer men een kweeklamp gaat kopen.

Begin te kweken

Mocht je ooit op het punt komen om een plantenkwekerij te beginnen, dan doe je er natuurlijk goed aan om de juiste vormen van verlichting in huis te halen. Het is zeer belangrijk dat je weet welke kweeklampen je allemaal nodig hebt en wat er allemaal belangrijk is om een plant goed te laten groeien. Het is bij lange na niet zo gemakkelijk als je zou denken, dus informeer jezelf eerst goed alvorens je zomaar aan de slag gaat met het kweken van planten. Wat te denken van een kweeklampen kopen, er is namelijk ongelooflijk veel keus wanneer het daarop aankomt. Misschien is het wel een goed idee om te investeren in led lampen. Deze bieden namelijk een ideale vervanging aan ten opzichte van de traditionele groeilampen.